Що поєднує такі поняття, як чізкейк, панакота, фондан та штрудель?
Так, ви не помилилися – це все різновиди популярних смаколиків.
І саме сьогодні, 1 лютого світ відзначає Міжнародний день десерту.
Святкувати почали з появи нових ласощів – кейк-попів. Цей десерт зовні нагадує чупа-чупс, але в дослівному перекладі це “торт на паличці”. Начинка цієї новинки може бути геть непередбачуваною, а форма – точно не залишить байдужим жодну дитину.
Згодом символом цього дня стали й інші десерти.1 лютого кондитери вважають чи не найсприятливішим для презентації десертних новинок, а заклади харчування проводять тематичні майстер-класи для всіх охочих та змагання серед професіоналів солодкої справи.
До речі, “десерт” – це не завжди НЕ корисно. Світом шириться тенденція робити healthy солодощі – замінювати традиційні складові на “здорові” відповідники. Круто, чи не так?Таким чином навіть шкільні їдальні зможуть розширити свій асортимент десертів, при цьому повністю відповідаючи новим нормам харчування.
А які десерти ви б додали до шкільного меню?
Як відсвяткувати цей день?
Це чудовий день, щоб скуштувати десерт! Незалежно від того, йдете ви до улюбленої пекарні чи готуєте щось смачне вдома. Який ваш улюблений десерт? Публікуйте фотографії в соціальних мережах за хештегом #Міжнароднийденьдесерту.