Скільки страв можуть приготувати 2 кухарі за 45 хвилин, щоб нагодувати сотню людей?
А якщо ми скажемо, що це завдання із зірочкою і страв 7 – «мультипрофільна лінія» з першої страви, гарніру на вибір, м’ясної страви, салату, десерту та напою?
Сподіваємося це питання залишилося риторичним, для керівників закладів освіти міста Львова та області, після відвідування презентації сучасного технологічного процесу, в рамках Всеукраїнського серпневого форуму «Освіта України 30 без бар’єрів: вектори якості та успіху», що відбулась 19 серпня у м.Львові.
Відкривала захід заступник міністра Міністерство освіти і науки України пані Lubomyra Mandziy.
Вона ознайомила учасників форуму з ключовими моментами «м’якого переходу» оcвітніх закладів на нові норми харчування до січня 2022 року та наголосила на особливостях їх реалізації.
Далі, гостей заходу чекала практична частина, де вони на власні очі змогли переконатися, що концепція ГО НАГХ – «Урок готуємо – перерву видаємо» цілком реальна для українських шкіл.
Під час процесу приготування, голова правління Національної асоціації громадського харчування Orest Stepanyak детально розповів про світовий досвід організації громадського харчування та презентував дієві кейси вітчизняних закладів, які вже пройшли шлях.
Захід завершився діалогом між усіма учасниками презентації.
Висловлюємо щиру подяку організаторам за долучення Асоціації до заходу та можливість поділитися «експертизою».
Адже спільна мета, задля якої ми працюємо – це здорове харчування дітей. А як результат – здорова нація.
Тому «лупаймо цю скелю» і зустрінемося ще!