Харчування під час війни

Вже чотири місяці триває боротьба з російськими окупантами. Стрес, при цьому зміна харчових звичок й режиму харчування може призвести до зниження імунітету та підвищення сприйнятливості до інфекцій. Крім того, може з’явитись переїдання або ж навпаки недоїдання, що пагубно впливає на увесь організм загалом.

Сьогодні ми розповімо правила, які вам допоможуть краще харчуватись та зберегти імунітет в умовах війни.

  1. Регулярність

Дотримуйтесь основних прийомів їжі (сніданок, обід, вечеря).

  1. Білок

Обирайте білкову їжу. З білкових продуктів  – м’ясо, сир, яйця, м’ясні та рибні консерви або рослинний білок – бобові, сочевиця, квасоля.

  1. Батарейки для організму

Прості вуглеводи – клітковина (усі доступні сезонні овочі). Вони швидко перетравлюються і відразу відправляють глюкозу в кров.

Складні вуглеводи перетравлюються повільніше і забезпечують більш низьке і стабільне вивільнення глюкози в кровотік (хліб, макарони з твердих сортів пшениці, каші, картопля, буряк)

  1. Продукти тривалого зберігання

Віддавайте перевагу продуктам тривалого зберігання – це дозволить вам харчуватися повноцінно навіть у разі відсутності комунікацій.

Крім того, їжте продукти багаті на різні вітаміни, а саме:

Джерела цинку: печінка, м’ясо птиці, гарбузове насіння;

Ферментовані продукти, що містять живі корисні мікроорганізми: кефір, йогурт, квашена капуста, помідори, огірки;

Джерела вітамінів групи В: печінка, риба, яйця, молочні продукти, цільнозернові, зелений горошок;

Багаті на магній: гарбузове насіння, мигдаль, шпинат, кешью, арахіс

Війна вносить свої корективи у будь-яку сферу життя. Харчування не виключення. При дотриманні такого балансу організм насичується, а значить почуття голоду настане не так швидко! А головне ви буде відчувати себе набагато здоровішими!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

NFA

Національна асоціація громадського харчування

КОНТАКТИ

РОЗСИЛКА

Залиште свій мейл, щоб бути в курсі подій