Звісно, мова піде не про кольорові та зацукровані мармеладки, якими рясніють прилавки магазинів, адже у них корисного мало.⠀Сьогодні поговоримо про натуральний мармелад.
⠀Він містить вітаміни А, В, Е, С і D, залізо і магній, калій і фосфор, мідь, кальцій та інші корисні компоненти.Безсумнівно, такий склад корисний і для дітей, і для дорослих.⠀
Справжній мармелад з природних і натуральних компонентів не принесе шкоди дитині, звичайно, при вживанні в розумних дозах.⠀А, навпаки, може:
налагодити травлення і роботу кишківника;
прискорити загоєння ран і опіків;
покращити згортання крові, кровообіг і не тільки.⠀
Крім того, мармелад украй рідко викликає алергію.⠀Але не варто забувати, що продукт містить цукор, тому при надмірному споживанні він може погіршити стан зубів, викликати карієс, спровокувати діатез, а в крайніх випадках – цукровий діабет.
⠀“Домашній” мармелад – однозначно, краща альтернатива фабричним цукеркам з трансжирами та цукром.⠀До того ж його можна готувати і в шкільних їдальнях.
Така кольорова окраса буфету точно не залишиться поза дитячою увагою.⠀#NFA#НАГХ#Громадське_харчування#Шкільне_харчування