Всеукраїнський конкурс “Розробка нового шкільного меню”

Команда Національної асоціації громадського харчування оголошує масштабний Всеукраїнський конкурс «Розробка нового шкільного меню»!

Асоціація спільно з командою кухарів, лікарів та технологів уже напрацювала «ідеальну формулу» здорового дитячого харчування, спираючись на досвід провідних країн світу та готова втілити свій доробок у життя. 

Нове шкільне меню – має стати кульмінацією нашої роботи, а позитивні відгуки батьків та дітей – будуть найкращим індикатором якості.

Ми розпочинаємо відкритий набір шеф-кухарів з усіх куточків України, для того, аби розширити географію нашої команди та розробити меню для навчальних закладів, що відповідатиме усім нормам безпечного харчування, а головне – буде здоровим, максимально простим та смачним. 

Долучитися до розробки нового меню може кожен шеф-кухар, який відчуває у собі спроможність та бажання змінити систему громадського харчування навчальних закладів України.

Головна відмінність збірника рецептур, який планує створити асоціація, від тих, якими послуговується сфера громадського харчування державних закладів, – наявність двох різних технологічних карт для кожної страви: за старою технологією приготування та за сучасною.

Серед майже 15 тисяч українських шкіл торік на нові технологічні стандарти харчування перейшли лише 1 тис. 908 навчальних закладів.

Тому впровадження нового меню має бути адаптованим під обидва технологічні процеси.

Фахівці, які долучаться до розробки нового збірника рецептур, назвжди впишуть свої імена в історію.

А п’ять переможців – отримають можливість безкоштовно поїхати до Німеччини для підвищення кваліфікації кухаря. 

Конкурсний відбір пройде в 4 етапи:

1 етап

17.06 12:00 – старт реєстрації, 24.06 00:00 – завершення реєстрації

Шеф-кухар заповнює онлайн-форму реєстрації для участі у проєкті та підписує договір про співпрацю з Асоціацією. 

2 етап 

24.06. – усі зареєстровані до 21:00 отримують завдання та методичні рекомендації (бланки технологічних карт, список бажаних і заборонених продуктів, референси меню інших країн), 11.07 00:00 – кінець здачі конкурсних робіт)

Кожен зареєстрований учасник в індивідуальному порядку отримує завдання – створити довільну кількість денних п’ятиразових раціонів для школярів (щонайменше три) та перелік вимог до оформлення технологічних карт. Чим більше розроблено денних раціонів – тим більше шансів перемогти. 

Також кожен учасник конкурсу отримує персональний доступ до гугл документу, в який організатори щоденно будуть вносити назви страв денних раціонів учасників, які вже здали свої конкурсні роботи. Кожен наступний учасник повинен максимально уникати повторюваності страв у меню – це підвищує шанси на перемогу. 

3 етап

(12.07 – 25.07)

Валідація меню відповідно до дієтологічних і нутриціологічних вимог, внесення правок згідно норм, затверджених постановою Кабінету Міністрів України №305.

4 етап 

Фінальний відбір (27.07 – 29.07)

Денні раціони кухарів будуть закодовані та виставлені на онлайн-голосування для оцінювання школярами різних вікових категорій та усіх куточків України і батьками.  

Крім того, свої оцінки поставить і експертна комісія Національної асоціації громадського харчування. 

Таким чином, за результатами голосування 4 етапу Національна асоціація громадського харчування відбере 28 денних раціонів, які потраплять до нового збірника рецептур. 

А п’ятірка шеф-кухарів, найбільше рацінів яких увійде до нового збірника, отримає можливість безкоштовно поїхати до Німеччини для підвищення кваліфікації.

Слідкуйте за Facebook-сторінкою Національної асоціації громадського харчування, аби не пропустити старт реєстрації.

3 thoughts on “Всеукраїнський конкурс “Розробка нового шкільного меню”

  1. Добрый день! Подскажите пожалуйста, может принимать участие медицинская сестра по диетическому питанию ДУЗ, питанием в ДУЗ(дошкольное учебное заведение) занимается непосредственно медицинские сестры по диетическому питанию!

    • Добрий день!
      Так, у конкурсі могли взяти участь бажаючі фахівці (шеф-кухарі, технологи та медичні сестри).

  2. 1. Ініціатива чудова та своєчасна
    2. Неясності для з’ясування:
    – персональний склад та компетентності учасників експертної комісії Національної асоціації громадського харчування
    – обсяг та джерела фінансування НДДКР з розробки фірмових страв та адаптації їх до двох технологічних варіантів
    – дотримання авторських прав та процедура виплати роялті авторам фірмових страв і розробникам ТК (ТТК)

    В цілому – МОЛОДЦІ!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

NFA

Національна асоціація громадського харчування

КОНТАКТИ

РОЗСИЛКА

Залиште свій мейл, щоб бути в курсі подій