Сьогодні броколі можна зустріти на прилавках більшості магазинів.
«А що це за продукт і з чим його їдять?» Давайте разом розбиратися! Адже цей овоч заслуговує на увагу. Стільки користі, мабуть, є далеко не у всіх дарах природи.
Броколі – рослина родини капустяних, яка була завезена в країни Європи з Італії і згодом потрапила до України. Назва походить від італійського слова «Брок», що означає «паросток». Саме молоді зелені суцвіття броколі є цінними джерелами важливих для організму речовин.
Чим корисна броколі:
- Броколі має корисні речовини, що позитивно впливають на весь організм. Селен, магній, калій, кальцій фосфор, залізо – далеко не весь список корисних компонентів продукту. Броколі дуже багата аскорбіновою і фолієвою кислотою, а також вітамінами А, В1, В2, В5, В6, С, Е, Д, U та багато інших;
- Броколі корисна не тільки дітям, а і дорослим завдяки формуванню кісткової тканини, що робить кістки і суглоби міцними;
- Броколі нормалізує водно-сольовий баланс;
- Каротиноїди, що містяться у броколі, корисні для наших очей. Перш за все, вони захищають наші органи зору від катаракти;
- Завдяки клітковині броколі приносить користь нашій травній системі: їжа швидше проходить через кишківник і при цьому має правильну «консистенцію».
Протипоказання:
Не варто вживати цей продукт при гастриті, недугах щитовидної залози та індивідуальній непереносимості.
Користь броколі визначається не лише за допомогою її цілющих властивостей. Крім того, вона смачна і може знайти місце на нашому столі не тільки в якості гарніра, а й як самостійна страва з ніжним смаком!