Броколі. Топ-5 корисних властивостей продукту

Сьогодні броколі можна зустріти на прилавках більшості магазинів.

«А що це за продукт і з чим його їдять?» Давайте разом розбиратися! Адже цей овоч  заслуговує на увагу. Стільки користі, мабуть, є далеко не у всіх дарах природи.

Броколі – рослина родини капустяних, яка була завезена в країни Європи з Італії і згодом потрапила до України. Назва походить від італійського слова «Брок», що означає «паросток». Саме молоді зелені суцвіття броколі є цінними джерелами важливих для організму речовин.

Чим корисна броколі:

  1. Броколі має корисні речовини, що позитивно впливають на весь організм. Селен, магній, калій, кальцій фосфор, залізо – далеко не весь список корисних компонентів продукту. Броколі дуже багата аскорбіновою і фолієвою кислотою, а також вітамінами А, В1, В2, В5, В6, С, Е, Д, U та багато інших;
  2. Броколі корисна не тільки дітям, а і дорослим завдяки формуванню кісткової тканини, що робить кістки і суглоби міцними;
  3. Броколі нормалізує водно-сольовий баланс;
  4. Каротиноїди, що містяться у броколі, корисні для наших очей. Перш за все, вони захищають наші органи зору від катаракти;
  5. Завдяки клітковині броколі приносить користь нашій травній системі: їжа швидше проходить через кишківник і при цьому має правильну «консистенцію».

Протипоказання:

Не варто вживати цей продукт при гастриті, недугах щитовидної залози та індивідуальній непереносимості.

Користь броколі визначається не лише за допомогою її цілющих властивостей. Крім того, вона смачна і може знайти місце на нашому столі не тільки в якості гарніра, а й як самостійна страва з ніжним смаком! 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.