Мінрегіон затвердив умови та порядок надання субвенції на модернізацію харчоблоків освітніх закладів

Цьогоріч уряд виділив 1,5 млрд. гривень субвенції на комплексну модернізацію харчоблоків шкіл.

Що ж потрібно для того, аби громади змогли отримати фінансування та яким критеріям повинні відповідати проєкти модернізації?

❓Мінімальна кількість учнів

Категорія 1 – не менше 400 – у місті Києві та обласних центрах;

Категорія 2 – не менше 200 людей (без урахування учнів у філіях) – для закладів освіти, розташованих у ТГ (крім Категорії 3), а також для закладів освіти спільної власності територіальних громад, що перебувають в управлінні обласних рад;

Категорія 3 – не менше 100 людей для закладів освіти, розташованих у сільських (селищних) територіальних громадах,

Категорія 4 – не менше 100 людей для закладів освіти, що мають статус гірських населених пунктів та населених пунктах, розташованих на лінії зіткнення;

❓Тривалість робіт

План реалізації проєктів не повинен становити більше одного року;

❓Критерії якісного проєкту

Проєкти з реконструкції та капітального ремонту повинні бути розроблені відповідно до “Посібника для проєктувальників та архітекторів” https://bit.ly/3L2toBB

У тих аспектах, які посібник не регламентує – спиратися на державні будівельні норми України.

❓Співфінансування з місцевих бюджетів

Заклади Категорії 1 – не менше ніж 30% вартості проєктів

Заклади Категорії 2 – не менше ніж 20% вартості проєктів

Заклади Категорії 3 – не менше ніж 10% вартості проєктів

Заклади Категорії 4 – не менше ніж 5% вартості проєктів

Національна асоціація громадського харчування радо консультуватиме та відповідатиме на всі запитання громад та проєктних організацій, аби проєкти модернізації шкільних харчоблоків були реалізовані дійсно якісно.

Адже наша спільна мета – ситі, задоволені та здорові діти!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

NFA

Національна асоціація громадського харчування

КОНТАКТИ

РОЗСИЛКА

Залиште свій мейл, щоб бути в курсі подій