Шість основних постулатів НАССР – це легко!

Практичний досвід та вивчення літератури з безпечності харчових продуктів свідчить, що успіх запровадження, моніторингу та перевірки системи НАССР залежить від комплексу управлінських, організаційних та технічних факторів. Стикаючись з безліччю цих взаємопов’язаних даних, школи, можуть відчувати суттєві труднощі. 

Сьогодні, розповімо вам про шість основних постулатів, дотримуючись яких, ви зможете звести до мінімуму порушення санітарних норм. 

  1. Температурний скринінг – контроль температур на всіх етапах: від моменту виготовлення їжі до її споживання;
  2. Контроль якості – вся продукція, що надходить в харчоблок повинна мати відповідні сертифікати якості;
  3. Контроль вологи – волога в шкільних їдальнях – це велике зло тому що може з’явитись грибок. Це напряму впливає на тривалість зберігання продуктів;
  4. Сусідство продуктів і процесів – чистий і брудний посуд не може знаходитись одне біля одного, так само, як і м’ясо зберігатись та оброблятись поряд з молочними продуктами;
  5. Гігієна працівників – миття рук по графіку, спецодяг, справжні санітарні книжки тощо;
  6. Контроль часу – термін придатності їжі після того, як вона виготовлена.

Якщо ви запам’ятаєте та будете слідувати цим шести постулатам – стане набагато легше дотримуватись безпекових норм НАССР! А школярі почнуть смачно та безпечно харчуватися!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.