Ми розпочинаємо знайомити Вас із міжнародним досвідом харчування у школах.
Наша перша країна – Італія!⠀
Про харчування в італійських школах піклуються чи не більше, ніж про навчання.
З 2010 року на законодавчому рівні визначили годувати учнів органічними продуктами переважно місцевого виробництва. Наприклад, у Римі вони складають 70%.⠀
Щоденний обід – це паста, рис або суп та основна страва (м’ясо, риба, яйця чи сир), два чи більше варіанти сезонних овочів і купа фруктів.⠀Чипси, картопля фрі, смажена курка – заборонені.
Їжа готується на централізованій міській кухні або безпосередньо у кожній школі. І жодної заморозки!⠀
Меню складається на дев’ять тижнів і залежить від віку дітей.
Роздрукована версія завжди є на вході до школи та в мобільному додатку.⠀
І яка ж Італія без пасти?⠀До прикладу, у другому класі учням щодня дають 80 грам пасти і сезонні овочі та фрукти. Якщо дитина має алергію, то батьки повинні повідомити про це вчителю.⠀#NFA#НАГХ#Громадське_харчування#Шкільне_харчування