Топ-3 найшкідливіших продуктів новорічного столу

До новорічного столу прийнято готувати все найкраще і найсмачніше.

Але навіть серед найбільш дорогих і свіжих продуктів є ті, що можуть бути шкідливими – як окремо, так і в поєднанні з іншими. Наприклад, вони можуть спровокувати напад печії або отруєння.

Сьогодні розповімо вам про топ-3 продукти на новорічному столі від яких варто відмовитись або замінити.

  1. Солодкі та газовані напої

Такі напої небезпечні насамперед тим, що містять велику кількість цукру – 12-14 шматочків на літрову пляшку або пакет соку. У великих кількостях через барвники і домішки, газована вода може сильно подразнювати шлунок. До того ж ці напої п’ють не кілька ковтків, а склянками, що також впливає на організм в цілому.

  1. Майонез 

Навіть найбільш дорогий майонез має негативний вплив. Усі салати заправлені цим соусом, за кімнатної температури псуються в рази швидше – їхній термін споживання спливає вже через 2-4 години після приготування. Якщо покуштувати таку страву – незабаром можна відчути слабкість, запаморочення, розлад шлунка або нудоту.

  1. Ковбасна нарізка

На будь-якому новорічному столі завжди можна побачити тарілку з салямі, прошутто та сервелата. Біда в тому, що ковбаса містить токсичні речовини, що має сильні канцерогенні властивості. Плюс там містяться нітрити натрію, які здатні викликати рак. А ще нітрити порушують дихання, блокують гемоглобін, у результаті він не може добре доставляти кисень органам. 

Чим замінити шкідливі продукти?

Магазинні соки та газовані напої – на напої з ягід, узвар, домашній пунш та чай;

Майонез або рафіновані олії – на домашні соуси та заправки й здорові нерафіновані олії (грецький йогурт, оливкова олія, бальзамічний оцет, песто, свіжий сік цитрусових);

Ковбасну нарізку – на цільне м’ясо, птицю, морепродукти.

Використовуйте здоровий підхід до харчування, щоб завжди відмінно себе почувати!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.