Шкільне харчування в Україні відстає від світового досвіду на 20-30 років.
Але це як недолік, так і перевага одночасно. Адже ми можемо одразу перейти до впровадження високих стандартів здорового харчування, уникнувши помилок, які допустили провідні країни світу.
Ми виокремили 3 проблем шкільного харчування, аби чітко розуміти, з чого починати оновлення.
1️. Дитяче ожиріння
Станом на 2017 рік 13,3% українських школярів страждають на ожиріння. За аналогічними підрахунками 2014-го року світовим «лідером» є США з показником 33%. Невже нам потрібно вийти на перше місце у світі, аби зрозуміти, що це проблема?
2️. У смітнику 80% страв
Замість того, щоб зробити страви, які будуть подобатись дітям, корисними, у нас змінюється статистична кількість допустимих відходів.
3️. Застаріле обладнання
Старе, енергоНЕефестивне обладнання, що споживає забагато ресурсів: води, електроенергії тощо. 30 років поспіль ми оновлюємо старі каструлі на нові, старі плити – на нові плити.
Так технологія НЕ розвивається!