Сьогодні дізнаємось про особливості шкільного французького меню та його основні складові.⠀
Обіди та вечері включають: основну страву, гарнір, сир та десерт;
Є рибний день і день без м’яса;
“Правило різноманітності” – близько 20 страв зразкового меню;
Вода та хліб доступні у необмеженій кількості.⠀
На обід передбачено перше, друге, салат і десерт зі свіжих соків або йогурту. Салати готують виключно із сезонних овочів.
⠀Зразкове меню шкільної їдальні ⠀
Основна страва:
млинці, оладки, піца;
листкові пиріжки або тарти з солоною чи солодкою начинками.
⠀Дітей привчають до різних сортів м’яса:
Курятина (палички, наггетси, ексалоп);
Яловичина (стейки, тефтелі, бургери);
Телятина (стейки, болоньєзе);
Кролятина (рулети, тефтелі);
Баранина (ковбаски, тефтелі).⠀
Обов’язковою в меню є смажена або запечена біла риба, яку не маскують під котлети.⠀
Дітям подають комплексні страви із високим відсотком вмісту білку:
кисла капуста з картоплею і свининою;
картопляна запіканка з м’ясом;
тріска по-провансальски, фаршировані овочі;
равіолі, лазанья, чи паелья.⠀
Кілька разів на тиждень діти мають можливість ласувати десертами:
випічка з заварного тіста;
печиво та солодкі пироги;
морозиво чи муси на вибір.