ФРАНЦІЯ: шкільне харчування

🇫🇷Сьогодні дізнаємось про особливості шкільного французького меню та його основні складові.⠀

🔸Обіди та вечері включають: основну страву, гарнір, сир та десерт;

🔸Є рибний день і день без м’яса;

🔸“Правило різноманітності” – близько 20 страв зразкового меню;

🔸Вода та хліб доступні у необмеженій кількості.⠀

🥗На обід передбачено перше, друге, салат і десерт зі свіжих соків або йогурту. Салати готують виключно із сезонних овочів.

🔻Зразкове меню шкільної їдальні 🔻

🍲Основна страва:

▪️млинці, оладки, піца;

▪️листкові пиріжки або тарти з солоною чи солодкою начинками.

🥩Дітей привчають до різних сортів м’яса:

▪️Курятина (палички, наггетси, ексалоп);

▪️Яловичина (стейки, тефтелі, бургери);

▪️Телятина (стейки, болоньєзе);

▪️Кролятина (рулети, тефтелі);

▪️Баранина (ковбаски, тефтелі).⠀

🐟Обов’язковою в меню є смажена або запечена біла риба, яку не маскують під котлети.⠀

🍛Дітям подають комплексні страви із високим відсотком вмісту білку:

▪️кисла капуста з картоплею і свининою;

▪️картопляна запіканка з м’ясом;

▪️тріска по-провансальски, фаршировані овочі;

▪️равіолі, лазанья, чи паелья.⠀

🍨Кілька разів на тиждень діти мають можливість ласувати десертами:

▪️випічка з заварного тіста;

▪️печиво та солодкі пироги;

▪️морозиво чи муси на вибір.

#NFA#НАГХ#Громадське_харчування#Шкільне_харчування

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.