2020 рік став рясним на заборони в шкільному харчуванні – солодкі газовані напої, чипси.
Та забороняючи, ми маємо пропонувати альтернативу.
Тому, асоціація громадського харчування розпочинає нову рубрику “Корисний шкільний буфет”.
Перший продукт – ПАСТИЛА⠀
Що це таке?
Пастила – солодкий перекус, що виготовляють з висушеного пюре фруктів або ягід. Зазвичай скручується в трубочку.Це чудова альтернатива цукеркам, та заміна свіжим фруктам у зимовий період.⠀
А корисні властивості є?
Звичайно!Пастила зберігає всі поживні речовини фруктів чи ягід бо готується без термічної обробки (пюре висушують при температурі до 43°C);це повністю дієтичний продукт;концентрована “вітамінна бомба” – при висушуванні зменшується в розмірах в 10-15 разів!⠀
А дітям можна?
Треба! Всі батьки хочуть, аби їх дитина росла здоровою, але майже всі діти люблять солодощі. Наразі питання шкідливості-корисності стоїть особливо гостро. Якщо дитина наполегливо просить шоколадку чи цукерку, спробуйте запропонувати пастилу.⠀
Чи реально, щоб пастила власного виробництва з’явилася у шкільних буфетах?
Так, звісно. Пастила не потребує особливих технологічних пристосувань, а рецепт дуже простий. Тому, її приготувати зможе будь-який кухар.⠀
Пастила – це корисно, смачно і можливо в українських школах!⠀#NFA#НАГХ#Громадське_харчування#Шкільне_харчування