Корисний шкільний буфет: ПАСТИЛА

2020 рік став рясним на заборони в шкільному харчуванні – солодкі газовані напої, чипси.

Та забороняючи, ми маємо пропонувати альтернативу.

Тому, асоціація громадського харчування розпочинає нову рубрику “Корисний шкільний буфет”.

Перший продукт – ПАСТИЛА🍬

❓Що це таке?

▪️Пастила – солодкий перекус, що виготовляють з висушеного пюре фруктів або ягід. Зазвичай скручується в трубочку.Це чудова альтернатива цукеркам, та заміна свіжим фруктам у зимовий період.⠀

❓А корисні властивості є?

✅ Звичайно!Пастила зберігає всі поживні речовини фруктів чи ягід бо готується без термічної обробки (пюре висушують при температурі до 43°C);це повністю дієтичний продукт;концентрована “вітамінна бомба” – при висушуванні зменшується в розмірах в 10-15 разів!⠀

❓А дітям можна?

✅ Треба! Всі батьки хочуть, аби їх дитина росла здоровою, але майже всі діти люблять солодощі. Наразі питання шкідливості-корисності стоїть особливо гостро. Якщо дитина наполегливо просить шоколадку чи цукерку, спробуйте запропонувати пастилу.⠀

❓Чи реально, щоб пастила власного виробництва з’явилася у шкільних буфетах?

✅ Так, звісно. Пастила не потребує особливих технологічних пристосувань, а рецепт дуже простий. Тому, її приготувати зможе будь-який кухар.⠀

💚Пастила – це корисно, смачно і можливо в українських школах!💚#NFA#НАГХ#Громадське_харчування#Шкільне_харчування

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.