Суп для дітей: незамінна та важлива страва чи «установка» родом із СРСР?⠀
Що думають про це європейські фахівці?
Якщо прислухатись до закордонних педіатрів, то суп не є стравою, яка повинна бути обов’язковою для щоденного споживання. Вони впевнені, що потребу дитячого організму в рідині може заповнювати чай, компот, йогурти, молоко, вода і в т.ч. бульйони.⠀
Думки вітчизняних лікарів кардинально відрізняються щодо цього.⠀
Свою думку вони аргументують так:
суп впливає на секрецію шлункового соку;
покращує процес травлення і всмоктування води і корисних елементів;
сприяє нормальному функціонуванню кишечника.⠀
Чи справді бульйон – «чудодійна страва», яка може врятувати дитячий організм ледь не від усіх шлункових хвороб?⠀
Ні, адже:
зі стимуляцією шлункового соку так само добре впораються фрукти, які дитина з’їсть перед прийомом їжі;
овочеве пюре збільшить швидкість всмоктування корисних речовин;
теплова обробка різко скорочує кількість поживних речовин в їжі – вітаміни і біологічно активні речовини гинуть при температурі 57 градусів.⠀
Поки ми ментально не можемо відійти від цієї традиції, потрібно зробити перші страви бодай більш корисними.⠀Макаронні, гречані, рисові супи замінити овочевими: гороховим, шпинатним, з броколі та кабачка.
Лише так ми зможемо залишити конфлікт поколінь у минулому.