Суп родом з СРСР

Суп для дітей: незамінна та важлива страва чи «установка» родом із СРСР?⁉️

❓Що думають про це європейські фахівці?

✅Якщо прислухатись до закордонних педіатрів, то суп не є стравою, яка повинна бути обов’язковою для щоденного споживання. Вони впевнені, що потребу дитячого організму в рідині може заповнювати чай, компот, йогурти, молоко, вода і в т.ч. бульйони.⠀

❓Думки вітчизняних лікарів кардинально відрізняються щодо цього.⠀

🤨Свою думку вони аргументують так:

▪️суп впливає на секрецію шлункового соку;

▪️покращує процес травлення і всмоктування води і корисних елементів;

▪️сприяє нормальному функціонуванню кишечника.⠀

Чи справді бульйон – «чудодійна страва», яка може врятувати дитячий організм ледь не від усіх шлункових хвороб?⠀

Ні, адже:

👉зі стимуляцією шлункового соку так само добре впораються фрукти, які дитина з’їсть перед прийомом їжі;

👉овочеве пюре збільшить швидкість всмоктування корисних речовин;

👉теплова обробка різко скорочує кількість поживних речовин в їжі – вітаміни і біологічно активні речовини гинуть при температурі 57 градусів.⠀

Поки ми ментально не можемо відійти від цієї традиції, потрібно зробити перші страви бодай більш корисними.⠀Макаронні, гречані, рисові супи замінити овочевими: гороховим, шпинатним, з броколі та кабачка.🥦

Лише так ми зможемо залишити конфлікт поколінь у минулому.

#NFA#НАГХ#Громадське_харчування#Шкільне_харчування

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

NFA

Національна асоціація громадського харчування

КОНТАКТИ

РОЗСИЛКА

Залиште свій мейл, щоб бути в курсі подій